Szakmai szintű Ipari alpinista képzés
Tanfolyam ismertető

Szakmai szintű Ipari alpinista képzés
A képzési programkövetelmény azonosító száma: 10883005
Szakmai képzéseinket engedéllyel rendelkező felnőttképző közreműködésével bonyolítjuk.

Kinek ajánljuk?

A szakképesítés megszerzését olyan gyakorlott szakembereknek ajánljuk, akik korábban megszerzett ipari alpinista segéd minősítéssel már rendelkeznek. Munkájuk során megszerezték azt az alpintechnikai munkatapasztalatot, melynek birtokában, könnyebben elsajátíthatják az összetett alpintechnikai módszereket, mentési eljárásokat, valamint a munkairányításhoz szükséges elméleti ismereteket. Az Ipari alpinista szakmai képesítés megszerzése szükséges mindazoknak a szakembereknek, akik munkairányítói és mentés vezetői feladatkört töltenek be, vagy alpintechnikai vállalkozás megalakítását tervezik.

A képzés célja

Emelőkosár vagy állványzat használatát kötéltechnikával helyettesítve, nehezen hozzáférhető helyeken (magas épületeken, építményeken, nagyméretű gépeken, antennákon, tornyokon), tisztítási, felújítási, építési, bontási, karbantartási, vagy egyéb, a szakképesítésének megfelelő munkát végezzen. Munkáltatói kijelölés megléte mellett az alpintechnikai munkafeladatot végrehajtó alpinistákat irányítson és szükség esetén, ipari alpintechnikai ismeretekkel nem rendelkező szakembereket mozgasson, és biztosítson.

Mit tartalmaz?

A tanfolyam időtartama

Összesített óraszám: 220 óra (20 nap, 4 oktatási hét + 1 nap vizsga)
A tényleges képzési idő az előzetes tudásszint felmérése és beszámítása alapján eltérő lehet. A résztvevő kérheti tudásának előzetes felmérését, valamint meglévő tudásának beszámítását.

Helyszín
Részvételi feltételek

A tanfolyam idejére a szükséges egyéni védőeszközöket mi biztosítjuk a jelentkező számára.

A tanfolyamon való részvétel feltételei az alábbiak:

Fontos! Az alpintechnikai tanfolyamok, kiemelten a szakmai képesítés megszerzésére szolgáló gyakorlati kurzusok, fokozott fizikai megterhelést jelentenek a résztvevők számára. A jó kondíció, és fizikai erőnlét a sérülésmentes felkészülés alapja, és a sikeres vizsga feltétele.

Vizsgáztatás

A képzés zárásaként valamennyi modulból modulzáróvizsgát kell tenni, és készíteni kell egy fényképekkel illusztrált Portfóliót melyben összegezni kell a tanfolyammal kapcsolatos előzetes elvárásokat és azok teljesülését, illetve a tanfolyam utáni terveket. A Portfóliót nyomtatott és digitális formában is el kell készíteni. Ezután az OMKT feltölti a központi FAR rendszerbe a tanfolyam elvégzését, majd egy Tanúsítványt tölt le a rendszerből a vizsgázó részére. A vizsgáztatást független vizsgáztató szervezet végzi egy arra alkalmas bejelentett vizsgahelyszínen. A vizsgára való jelentkezés feltétele a Tanúsítvány és a Portfólió (nyomtatott és digitális formában). A vizsga külön napon történik 2-3 nappal a tanfolyam befejezése után. Sikeres vizsga esetén a bizonyítvány a helyszínen kiállításra kerül. Sikertelen vizsga esetén csak a sikertelen vizsgarészt kell megismételni, de a vizsgadíjat ismételten ki kell fizetni.

A bizonyítványban a szakképesítés megnevezése

Ipari alpinista

Alpindustry garancia

Amennyiben bármely résztvevő számára az általánosan meghatározott képzési idő a felkészüléshez nem elegendő, automatikusan és térítésmentesen biztosítjuk a további gyakorló oktatási napokat.

Ennek szükségét a tanfolyami csoportot vezető oktató állapítja meg, a vizsgára bocsátás feltételeként.

alpindustry GARANCIA 100%
Bizonytalan vagy?
Minden tanfolyamunk egyben nyílt nap is

Ha csak megnéznéd, hogy neked való-e egyáltalán, díjmentesen meghívunk megfigyelőnek a következő tanfolyamra, és minden kérdésesdet megválaszoljuk. Előzetesen egyeztess velünk telefonon, vagy e-mailben!

Ki is próbálnád?

Jelképes díj ellenében megfigyelő helyett egy napig aktív résztvevője lehetsz a tanfolyamnak! Felszerelünk, kötélre mehetsz, és ha kiderül, hogy nem a Te világod, nem kell egy teljes tanfolyam díját kockáztatnod. Ha érdekel az ez a lehetőség, a részletekért keress minket!

Legközelebbi tanfolyamok
Időpont 2024. május 27.
Tanfolyam típusa Szakmai szintű Ipari alpinista képzés
Helyszín 3531 Miskolc, Kiss Ernő u. 25.
Megjegyzés Minimális létszám: 6 fő
Időpont 2024. június 3.
Tanfolyam típusa Szakmai szintű Ipari alpinista képzés
Helyszín 3531 Miskolc, Kiss Ernő u. 25.
Megjegyzés Minimális létszám: 6 fő
Jelentkezés

Szakmai szintű Ipari alpinista képzések Miskolcon indulnak 10 fő jelentkezőtől.
Keress minket az alábbi elérhetőségeinken!

Írj nekünk!
Írj nekünk, és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot!
Hívj minket!
Oktatással kapcsolatos kérdések:
Szabó Levente +36 30 758 5658 Tanfolyamszervezés:
Szabó László +36 30 758 5656